Shalimar, Guerlain


Det lanseres ofte nye dufter, men klassikerne overlever flesteparten av nylanseringene. Som parfymeinteressert har jeg selvfølgelig noen klassikere, jeg også. Jeg må nesten skrive litt om parfymen Shalimar fra Guerlain, siden den er en av de mest kjente klassikerne. Slik som chanel No5 er en stor klassiker, er Shalimar også en klassiker som er en av de bestselgende duftene over mange, mange år – frem til i dag.

Shalimar ble skapt av Jacques Guerlain i 1925, og den er en hyllest til den legendariske kjærlighetsshistorien mellomden indiske keiser Shahjahan og hans kone Mumtaz Mahal. Før han ble keiser var navnet hans Prins Khurram, og ifølge legenden møtte han i ungdommen en ung pike med navnet Arjumand Banu på basaren hvor hennes familie arbeidet. Han ble hypnotisert av kvinnens skjønnhet, og når han ble keiser, giftet han seg hed henne og ga henne navnet Mumtaz Mahal (som betyr;  palassets juvel). Etter bryllupet var de uatskillelige i krig og i fredstid. Hun ga ham 13 barn, og hun døde 39 år gammel under fødselen av deres 14.barn. Keiser Shahjahan ble helt knust av sorg og bygde Taj Mahal til minne om sin vakre kone og deres udødelige kjærlighet. Shalimar er oppkalt etter Shalimar’s hage, som var Mumtaz favoritthage. Duften skal symbolisere evig kjærlighet.  Shalimar er en av de bestselgende parfymene noensinne.

Toppnoter:   Sitrus, mandarin, sedertre,Bergamot og sitron

Hjertenoter: Iris, Patchouli, jasmine, vetvier og roser

Basenoter:    Lær, Sandeltre, Opoponax, musk, civet, vanilje, røkelse og tonkabønner

Dette er en kompleks parfyme med mange duftnoter som du vil merke vil nyansere seg etter som duftnotene trer frem. Den er mystisk og varm med et bredt spekter av eksotiske ingredienser.

For omtale fra Guerlain sine offisielle sider se: http://www.guerlain.com/int/en-int/fragrance/womens-fragrances/shalimar/shalimar-eau-de-parfum-spray

<script type=»text/javascript» src=»http://blogglisten.no/c.js?id=51295″></script&gt;

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s