Joy Forever, Jean Patou


I dag har jeg lyst til å se litt på en parfymeklassiker som kanskje ikke er så kjent her hjemme. Vi har duftklassikere som ble skapt i motehusenes begynnelse tidlig på 1900-tallet. Joy Forever er en videreutvikling av den klassiske parfymen JOY.

Joy Forever, Jean Patou,  lansert i 2013 – En videreutvikling av hans ikoniske parfymeklassiker JOY

 

Jean Patou ~ 1880-1936

Jean Patou ble født i Nordmandie i Nord Frankrike. Hans foreldre var i skinnbransjen, og han jobbet en kort tid i farens garveri. Hans søster Marie spilte en stor rolle i hans liv. Hun var syv år yngre, og i prinsippet inspirasjonen til hans arbeide. I forbindelse med hans arbeide i onkelens pelshandelsvirksomhet, besluttet han å kombinere dette med en systue i Paris. Denne systuen ble etablert i 1910, deretter startet han en ny systue ved navn Mason Perry på Rond Point i Paris i 1912. Her solgte han kjoler og pelsverk. I 1914 produserte han sin egen kolleksjon, men i august begynte krigen. Han sluttet seg til Zovares regiment som var forløperen til Den Franske Fremmedlegionen. Da han kom tilbake i 1919, ble The House of Patou åpnet. Dette motehuset fikk stor anerkjennelse både i Frankrike og i USA. Han utvidet bransjen ved å innføre sportsklær, og la stor vekt på tilbehøret. I 1922 besøkte han første gang Amerika, og i 1925 besøkte han Amerika igjen og han fikk da nye ideer som la grunnlaget til hans strålende kompetanse og publisitet.

I 1925 åpnet Patou en forretning som het «Le Coin des Sports» i første etasje på 7 rue Saint-Florentin, hvor han for hver enkelt idrett viet en rekke rom som orienterte seg mot fashion design. I 1925 ble hans første parfyme. Jean Patou var den som satte stort preg på 1920-talls stilen som vi kjenner i dag. Han sto bak fantastiske 1920-talls kreasjoner. Jean Patou ble beskrevet som en høy, mørk og feiende flott mann. Han var en aktiv tennis-spiller, kjørte racing biler, var en kjent person i restaurant-dans- og gamblinglivet.

I 1925 – Patou åpnet en butikk som heter «Le Coin des Sports» i første etasje på 7 rue Saint-Florentin, hvor han viet en rekke rom for hver enkelt idrett orientert fashion design. De ble også satt opp i Deauville og Biarritz med aksenter på badedrakter. Han samarbeidet med tekstilfabrikker innføre non-svinnbadedrakter i smarte eksklusive farger gjennom tråd-farging metoder, eliminerer eksakte kopier av andre mindre konkurrenter. Han la samordne skjørt, skjerf, hatter og annet tilbehør i stor grad øke sin samlede virksomhet.  I 1925  begynte han med parfyme. The House of Patou skapte parfymer som fortsatt er populære i dag, men som kanskje ikke er så kjent her hjemme. Paris Cafe Society refererte til Patou som «å ha mer magnetisk magnetisme enn noen hun noensinne hadde møtt», og hun arbeidet med Patou for å perfeksjonere parfymen JOY, og for å sikre oppmøte på hans couture-show. Parfymen JOY som ble lansert i 1931 var den mest kjente duften. Denne parfymen ble kåret til århundrets duft i året 2000, og slo rivaler som Chanel No5 og Anais Anais. Vivien Leigh, Audrey Hepburn, Jaqueline Kennedy Onassis og Marilyn Monroe hadde denne duften blant sine yndlingsparfymer.

Kilde: Heads To Toe Fasion Art;  http://headtotoefashionart.com/jean-patou-1880-1936/

Joy forever, Jean Patou

Toppnoter:     Bergamott og mandarin med galbanum

Hjertenoter:   Ringblomst, Rose de Mai og Jasmin Ekko Joy, supplert med Iris og oransje blomsternoter

Basenoter:       Sedertre, Sandeltre, rav og hvit musk

Nesen bak duftkomposisjonen er Thomas Fontaine. Duften er en nyere utgave av den ikoniske parfymen JOY som ble skapt i 1930. Jean Patou sin parfymevirksomhet ble overtatt av Procton & Gamble i 2001. I 2011 ble parfymevirksomheten solgt til Designer Parfums, og Thomas Fontaine ble husets parfymeskaper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s