L’au D’issey Absolue, Issey Miyake


Dagens parfyme kommer fra Issey Miyake.  Han er født i Hiroshima, Japan i 1938. Som 7-åring var han vitne til atombomben som ble sluppet over Hiroshima den 6.august 1945. Issey Miyake er venn med Apple’s Steve Jobs. Han står bak Steve Jobs sorte høyhalsede signaturantrekk. Som mange motedesignere har Issey Miyake også parfymer.  Issey Miyake sine dufter er produsert under en langsiktig avtale med  Beautè Prestige International, en avdeling av Shiseido, som også produserer dufter for Narciso Rodriguez, Elie Saab og Jean-Paul Gaultier.

Se også intervjuet med Issey Miyake fra september 2010, Telegraph.

Issay Miyake

Fashion designer Issey Miyake

L’au D’issey Absolue fra Issey Miyake.

Dette er en floral, brilliant duft. Parfymen preges av nattblomstrende Sjasmin som gradvis frigjør sin intense og strålende duft. Sjasminduftens fascinerende intensitet smelter inn i en base som er omsluttet av vanilje og elegant edelt treverk (hentet fra Issey Miyake)

L'au D'issey Absolue, Issey Miyake

Toppnoter:     Lotusblomst og Fresia

Hjertenoter:  Tuberose, Honning og nattblomstrende Sjasmin

Basenoter:      Bourbon-vanilje og edle tresorter.  

Den opprinnelige duften fra Issey Miyake fra 1992 har utkommet i to nye utgaver etter denne; Noir fra 2010 og Gull fra 2011. Den nye L’au D’issey Absolute ble lansert i januar 2013, basert på et begrenset opplag for dette året. Jeg har selv hatt L’au D’issey fra Issey Miyake som jeg kjøpte for en del år siden. Den var lett, frisk og helt nydelig.

Duftsammensetningene i L’au D’issey Absolute er lyse og intense, hvor blomsternoter blandes av fresia og Lotusblomsten med hjertenoter fra den nattblomstrende Sjasminblomsten (Queen of the night), honning fra Provence og sensuell tuberose. Basenotene omfatter Bourbon-vanilje og edle tresorter. Duften er komponert av parfymør Olivier Cresp.

I 2014 kommer et nytt begrenset opplag fra Issey Miyake; L’au D’issey Lotus og L’au D’issey Pour Homme som er en ode til naturen. De representerer nye sider av den opprinnelige L’au D’issey fra 1993 og L’au D’issey Pour Homme fra 1994. Lotus og Yuzu akkorder knytter seg til Japan, der designeren stammer fra. Alberto Morillas skapte L’au D’issey Lotus som inspireres av morgendugg, våren og den grønne Lotusblomsten. Denne delikate og transparente duften består av duftnoter fra Lotus, aqua, Sambac Sjasmin, Hyasint, edle tresorter og hvit musk. Denne vil stå på ønskelisten dette året.

L’Eau-d’Issey-Pour-Homme-Yuzu-and-L’Eau-d’Issey-Lotus-from-Issey-Miyake

L’au D’issey Lotus (for henne) og L’au D’issey Yuzu (for ham) – Kommer 2014

For mer om Issey Miyake – se her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s